logga 3

Skötselråd


Tvätta fransarna 1 gång om dagen med rengöringsschampot och borste. Rester av smink och eyeliner är förrädiskt mot dina fransar. Det löser upp bindningen mellan din egen frans och synteten och på så sätt förkortas hållbarheten. Ha ej vatten, bastu/ugnsånga på fransarna på 24 timmar (om du inte använt nanon 12 h). Använt ej oljebaserade produkter, (där räknas även propylene glykogen till oljan som finns i bla makeup). Använd ej mascara på fransarna.  Ska du måla underfransarna, försvinner min garanti på hållbarhet. Ta hellre en mörkare skugga . Sov ej på mage. Tänk på att inte ha fransarna mot kudden. Då gnuggas de bort i sömnen. Använd alltid en borste och borsta då ovanifrån. Du ska inte ta bort dina fransar själv utan boka tid hos din fransstylist. För bästa och snyggaste resultat, rekommenderar vi ett återbesök efter 3-4 veckor. Boka gärna en ny tid efter avslutad behandling. Mediciner, stress, hormoner, graviditet och sorg kan påverka dina fransar negativt.

Risker

Man kan få en allergisk reaktion av akrylaterna i limmet, med svullna ögonlock och kli vid franskanten. Känner du minsta obehag, kontakta din fransstylist. Vid en reaktion bör du be din fransstylist plocka bort fransarna snarast.
Använd aldrig remover, då det är alkohol i detta. Det kan resultera i en brännande känsla för kunden på ögonen, man kan få ännu en allergisk reaktion.
Vila från makeup i 3 dagar. Om du vill prova fransar igen, vänta minst 3 månader.
Har du haft en ögoninflammation, så vänta i 3 veckor innan du sätter fransar igen. 
Starka limångor kan ge en irritation på hornhinnan (röda ögon som kan sitta i upp till 2 dagar), detta är ofarligt men här är exempel på hur du kan behandla hemma. 
Skölj ögat med ljummet vatten eller koksaltlösning. Finns det klibbande var i ögat tvättas det bort med en fuktad bomullstuss. Blir det inte bättre så kontakta en vårdcentral.
Är man överkänslig mot makeup eller har andra allergier mot hudvårdsprodukter, rekommendera vi inte att man har en fransförlängning.